Skip to content
Te aflii aici: Acasa arrow Blog arrow Balul de Caritate „Talente de Azi pentru Brasovul de Mâine” susţine alţi 10 copii talentaţi


oct 17
2014

Balul de Caritate „Talente de Azi pentru Brasovul de Mâine” susţine alţi 10 copii talentaţi

Scris de Adela in Adela

Organizaţia Femeilor Social Democrate din judeţul Braşov au organizat, a patra-a ediţie a Balului de Caritate „Talente de Azi pentru Brasovul de Mâine”. Eveniment de marcă al societăţii civile braşovene  încă din anul 2011, Balul de Caritate are ca scop sustinerea copiilor si tinerilor talentati din judeţul Braşov cu mijloace materiale şi financiare necesare pentru a-si cultiva si valorifica aptitudinile.

Prezentatorii Balului de Caritate desfăşurat la Hotel Aro Palace au fost vedetele de televiziune Adela Diaconu  şi Luis Lazarus. Evenimentul a fost un regal de momente artistice deosebite şi de prezentări de modă susţinute de artişti romani cunoscuţi şi de designeri de modă consacraţi. Participanţii  la Bal au fost încantaţi de show-ul de coafură si modă semnat  Ciprian Vaida si Adela Diaconu, iar LOULOU  a încins atmosfera cu hiturile sale. Dorina Vasilashko , Alexandra Preda, Tudor Turcu, si Alexandra Dirstaru  au întregit atmosfera relaxantă şi specială cu recitalurile lor.

Caritate - Excelentă - Performantă - Valoare - Creativitate sunt cuvintele care definesc cel mai bine Balul de Caritate ”Talente de Azi pentru Brasovul de Mâine” editia a IV-a, 2014, eveniment dedicat promovarii si recunoasterii tinerilor talentati care au confirmat in diverse domenii de
activitate si care s-au remarcat prin proiectele si activitatiile lor.Prin generozitatea participantilor si a susținătorilor evenimentului, copiii si tinerii aleşi în a fi sprijiniţi anul acesta de Organizaţia Femeilor Social Democrate Braşov au primit ajutorul necesar pentru a-si urma visele si pentru a-si dezvolta talentul. Editia acestui an a beneficiat de cei mai prestigiosi sustinători si invitati. Ambasadorul Romaniei prin sunet, Nicolae Voiculet, care a şi încântat audienţa cu un recital extraordinar în cadrul Balului.

Alte numeroase personalităti si vedete au contribuit la reusita acestui eveniment, fie prin participare sau donând obiecte personale care au fost vândute în cadrul licitaţiei organizate în seara Balului. Ilie Năstase, Simona Halep, Adrian Mutu, Dana Săvuică, Gabi Balint,  Eduard Irimia, Galyna Pinzari, Elisabeta Lipă sunt doar câteva dintre personalitătile care au contribuit ca tinerii si copiii talentati din judetul Brasov să poată să îsi urmeze pasiunile şi drumul bun ales în viată.

Gala-26.jpg
 Gala-233.jpg
 Gala-158a.jpg  Gala-228.jpgPREZENTAREA CAZURILOR TINERILOR TALENTATI


CAZUL 1 - Nicolae Marian Coman din Brasov

Nicolae Marian Coman, in varsta de 17 ani, este sportiv legitimat la Liceul cu Program Sportiv Brasov şi  practica atletismul de aproximativ 2 ani. Desi s-a apucat de acest sport relativ tarziu, Marian a reusit sa obtina rezultate remarcabile, atat pe plan local, judetean si regional, cat si pe plan national. Sportivul este un talent innascut, care din pacate, daca nu este sustinut, nu v-a mai putea practica acest sport din cauza aceloraşi lipsuri financiare. Provine dintr-o familie numeroasă cu venituri modeste, monoparentală, din satul Crizbav, familie care se confruntă cu mari probleme, ceea ce l-a determinat pe Marian să inceapa sa se descurce mai mult pe cont propriu deoarece atentia si fondurile parintilor abia ajungeau pentru cei doi fratiori mai mici. Toate aceste necazuri şi neajunsuri l-au ambiţionat şi mai mult pe tânăr în a-şi valorifica talentul sportiv, fiind adesea susţinut financiar de cunostinte si prieteni apropiati. Un
tânăr cu un caracter puternic, cu talent sportiv înnăscut dar si dezvoltat prin staruinţă şi multă muncă, şi a cărui unică dorinţă este de a ajunge să practice atletismul de performanta si sa urce pe podiumurile competiţiilor de profil. Acordarea de vitaminizante si a unui echipament corespunzator este ceea ce si-a dorit sa primeasca pentru a ii facilita drumul catre inalta performanta si de ce nu si spre cele mai inalte titluri, precum cele balcanice,europene si mondiale.
Portofoliul lui Coman Nicolae Marian este bogat, am sa mentionez doar cateva din rezultatele sale:
Locul  1 la Campionatul National Scolar  proba 1500m Bucuresti 2014
Locul  1 la Crosul Romtelecom Brasov  2014
Locul  1 la Crosul Hospice Brasov 2013
Locul  1 la Crosul Casiopeea
Locul  1 la Crosul Electroprecizia Sacele editia 2014
Locul  1 la Crosul Romtelecom Brasov  2014
Locul  2 la Crosul Gabriela Szabo Bistrita 2014
Locul  3 la Campionatele Nationale de Juniori la proba de 1500m Bucuresti 2014


CAZUL 2 -  Maria Grecu din Fagaras

Există o vorbă în Ţara Făgăraşului… că oamenii de aici au fost înzestraţi de Dumnezeu cu "simţul culorii şi al proporţilor”, fapt confirmat şi de Maria Grecu, elevă a Colegiului Naţional “Radu Negru ” din Făgăraş. Talentul ei la pictură şi desen a fost imediat sesizat de profesorii Clubului Elevilor din Făgăraş, ale cărui cursuri le frecventează,  şi încurajată să-şi urmeze pasiunea. Astfel, Maria a ales să urmeze facultatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti, iar pentru aceasta are nevoie de o trusă de desen profesională, care să o ajute pentru pregătirea examenului de admitere. Veniturile familiei sale, însă, nu-i permit achiziţionarea unei asemenea truse. Maria este o artistă multilaterală, practicând şi teatrul, iar talentul în domeniul plasticii i-a adus multe recunoaşteri locale, regionale şi internaţionale.  Maria Grecu va primit, trusa de grafică mult dorită.


CAZUL 3  -  Andrei Gabriel Pleşca din Braşov

Pasiunea pentru tenis a lui Andrei Gabriel Pleşca din Braşov a fost sesizată de catre antrenorul sau Ferry Lechner încă de la primele lecţii de tenis. Un elev serios şi în afara terenului de tenis, cu rezultate foarte bune la şcoala, îndeosebi la olimpiadele de matematică.Provocarea turneelor de tenis şi participarea la competiţii au născut în Andrei o mare pasiune pentru sportul alb, ceea ce i-a adus numeroase titluri şi medalii la competiţiile de gen destinate copiilor.
Ambiţia sa înnăscută, seriozitatea cu care a abordat şi abordează atât tenisul cât şi şcoala îl vor ajuta, cu siguranţă, să-şi împlinească dorinţa de a accesa o bursă pe tenis la o universitate din Statele Unite. Însă, tot acest vis de a deveni un jucător profesionit înseamnă şi mari implicaţii financiare, care nu pot fi susţinute pe cont propriu de către familia sa, fără susţinerea unui sponsor serios. Andrei si-a dorit un termobag WILSON, modelul Federer la rachete -idolul sau in tenis. Mentionam cateva dintre rezultatele sale:
Competitii FRT (categ.10ani; 12ani; 14ani) 2012-2014
          10ani      Cupa CS Targoviste- Campion
                        Cupa BTA - Loc III
     
          12ani      Cupa Carpati Sinaia- Campion
                        Cupa LTS - Campion
                        Cupa Dinamo - loc III
                        Cupa A.S. Zarnesti - Vicecampion
                        Cupa Tenski - Vicampion
                     
          14ani      Cupa Dinamo - Vicecampion
                        Cupa LTS - Vicecampion

CAZUL 4  -  Rebeca Măluşel din Zărneşti

Rebeca Raluca Măluşel din Zărneşti, la cei 10 ani ai săi s-a dovedit a avea un talent muzical înnăscut, fiind o interpretă la pian studioasă. Cu toate acestea, lipsurile materiale nu i-au permis bunicii paterne – cea care a crescut-o după ce la naştere a fost abandonată de mamă – să o înscrie în concursuri muzicale. Singurele venituri ale familiei sunt pensia mică a bunicii, alocaţia lunară a micuţei şi pensia de boală a tatălui, care se duce în mare parte pe tratamente medicale. În aceste condiţii, visul Rebecăi de a-şi perfecţiona cunoştinţele muzicale şi de a avea propria orgă pentru a învăţa să cânte mai bine se pare că este de neîmplinit. Şi totuşi... visele pot deveni realitate – in cadrul Balului de Caritate organizat de femeile social democrate din judetul Brasov, visul Rebecai a fost de a primi o ORGĂ si s-a implinit.

Gala-216.jpg
Gala-151.jpg
 Gala-172.jpg  Gala-100.jpg


CAZUL 5 -  Flavia Teodora Petrule

Elevă a Şcolii Populare de Artă „Tiberiu Brediceanu” din Braşov, Flavia Teodora Petrule este un artist plastic talentat, pasionat de grafică. Însă, talentul ei artistic nu poate fi valorificat în concursuri şi expoziţii în afara Braşovului datorită posibilităţilor materiale modeste ale familiei sale, fiind crescută doar de mamă. Lucrările sale au putut fi văzute la galeria Kronart în cadrul expoziţiei „Lumea văzută de copii”, edţia a V-a, în expoziţia de artă plastică a Şcolii de artă organizată la Casa Baiulescu şi în expoziţia permanentă a Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Braşov. Pentru a-şi urma pasiunea şi a-şi cultiva talentul artistic şi pe mai departe, Flavia Teodora a avut nevoie de sustinerea financiara prin care sa-şi acopere taxa de şcolarizare în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii.

CAZUL 6 -  Cătălin Petru Lăcătuş din Râşnov

Insuflată de familie, dragostea pentru folclor l-au determinat pe Cătălin Petru Lăcătuş, din Râşnov, să-şi îndrepte paşii de la vârste fragede către studierea muzicii populare şi a dansurilor folclorice specifice Ţării Bârsei şi nu numai. La 13 ani, Catalin se poate lăuda deja cu o activitate artistică recunoscută, fiind intrepret vocal alături de alţi copii talentaţi în cadrul grupului „Florile Codlei”. De asemenea, talentul său artistic a fost valorificat şi în activitatea desfăşurată în cadrul Ansamblului Folcloric „Măgura” din Codlea, sub coordonarea profesorilor Angela Drăguşin şi Radu Costel. Pasiunea sa nu i-a afectat  niciodată  activitatea şcolară,  fiind un copil cu rezultate foarte bune la învăţătură.Problemele familiale, mama sa suferind de o pareză generală, şi veniturile modeste asigurate doar de tată nu îi dau, însă,  posibilitatea de a se perfecţiona şi mai mult
muzical. Dorinta sa  este de a urma un curs de intrepret vocal la Scoala Populară De Arte şi Meserii din Braşov, însă nu îşi permitea să achite taxa de scolarizare în valoare de 700 de lei. Impreuna am reusit insa sa ii indeplinim visul.


CAZUL 7 - Mădălina Ana-Maria Ţuţui

Mădălina Ana-Maria Ţuţui a demonstrat la doar cei 13 ani ai săi că este un artist complet: cântă bine cu vocea şi străpâneşte foarte bine chitara, compune muzică şi este o prezenţă scenică agreabilă. Elevă a Liceului Teoretic George Moroianu din Săcele, este pasionată de chitară şi de muzica folk, participând la numeroase concursuri muzicale, unde a obţinut mereu premii: premiul I la concursul Dor de munte, trofeul concursului Dor de folk 2013 de la Braşov – unic în ţară, locul II la concursul Valahia Inn 2013, locul III la acelaşi concurs in 2012 si altele.
Pentru a-şi perfecţiona tehnica muzicală la instrumentul favorit si pentru a-şi putea susţine şi pe mai departe pasiunea şi talentul, Mădălina îşi dorea tare mult un capodastru profesionist, o cutie pentru chitara si cablu cu mufa groasa la ambele capete iar dorinta ei s-a indeplinit.


CAZUL 8 - Adrian Urdea din Dumbravita

Adrian Urdea, desi s-a apucat destul de tarziu de studiul viorii, si-a dovedit pasiunea pentru acest instrument si isi doreste sa performeze. Este elev al Scolii gimnaziale din Dumbravita, clasa a VII-a,  si studiaza vioara la Casa de Cultura ProArtic din municipiul Codlea, sub indrumarea profesoarei Doroftei. Pasiunea pentru vioara i-au adus deja in palmares trei diplome de merit muzical. Latura sa artistica nu se opreste doar la muzica si instrumente muzicale, ci indrageste foarte mult si dansurile populare, fiind de mic membru dansator al ansamblului Plaiurile Dumbravitei. Crescut de bunica, parintii fiind plecati in strainatate la munca, si mai avand doi frati, Adrian nu are resursele financiare necesare in a-si procura o vioara mai mare pentru a continua lectiile la instrumentul favorit si pentru a participa la concursurile de gen. Dorinta lui Adrian a fost de a avea o vioara performanta la care sa studieze si a primit-o datorita oamenilor
deosebiti
prezenti la Balul Caritabil pentru a ii sustine pe tinerii talentati.


CAZUL  9 - Denisa Maria Olenic din Codlea

Denisa Maria Olenic este pasionată de muzică, domeniul interpretativ vocal, fiind una dintre acele persoane care se nasc cu voci speciale.
Elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Codlea, Denisa este un copil cu rezultate meritorii la învăţătură, fiind premiată la concursurile şcolare si extrascolare. Pasiunea pentru muzica vocala i-au indreptat pasii spre studiul acesteia, luând pentru putin timp ore de canto, însă din cauze personale profesoara de muzica a trebuit să renunţe la orele cu micuta interpreta. Studioasă şi autodidactă, Denisa nu a renunţat la muzică, ci a continuat să se pregătească singură pentru concursuri muzicale şi spectacole, cu ajutorul mamei, al internetului şi cu o chitară
Talentul său vocal a fost remarcat imediat de artiştii locali şi nu numai, fiind solicitată să participe la evenimentele culturale din judet, dar şi în cadrul unor festivaluri de muzică din ţară. Dorinţa sa este de a ajunge cât mai sus pe scena muzicală romanească, iar pentru aceasta a avut nevoie de o orgă la care să exerseze şi de cursuri de canto care să-i imbogateasca arta interpretativă si sa invete sa-si controleze vocea. Toate aceste dorinte au devenit realitate in cadrul Balului Caritabil.


CAZUL 10 - Christiana Alexandra
Eleva in clasa a VII-a a scolii generale nr. 3 „ Gheroghe Lazar” din Brasov, Christiana Alexandra Petrescu este unul dintre acei copii care ne fac mandrii ca exista! Detinatoare a unui premiu de excelenta pentru rezutatele obtinute la invatatura, dar si premianta in toti anii de scoala, este o prezenta obisnuita a concursurilor scolare si olimpiadelor, prezenta recompensata de fiecare data cu premii pentru rezultatele deosebite. Fire romantica, dar extrem de studioasa si dedicata, Christiana Alexandra imbina pasiunea pentru stintele exacte cu placerea lecturii, reusind sa obtina rezultate frumoase atat la concursurile de matematica, cat si la cele limba si literatura romana, sau limbi straine. Cu o personalitate puternica, autodidacta, sustinuta doar de mama ei, Christiana Alexandra a reusit sa se impuna si sa isi castige respectul colegilor si al cadrelor didactice. Una din pesonalitatile care au recomandat-o si care are incredere in potentialul ei
este dl. Profesor Prundes Nicolae, fost director al scolii la care Alexandra este eleva.   CAZUL 11 - Asociaţia RAZA DE SPERANŢĂ

Asociaţia RAZA DE SPERANŢĂ este o organizatie nonguvernamentală care militează pentru drepturile copiilor cu autism, prin acţiuni care sa conducă la constientizarea importanţei primirii şi integrarii copiilor cu autism in societate, prin oferirea de servicii psihologice complete.
Centrul de Resurse Educaţionale şi Terapeutice “ Raza de Speranta” este un loc prietenos, unde copii sunt ajutaţi să se dezvolte. Misiunea organizaţiei este de a-i ajuta pe copiii cu autism și cu alte tulburări de dezvoltare să-și descopere și să-și utilizeze potenţialul la cel mai înalt nivel, fiindu-le oferite programe de intervenţie terapeutică personalizate, create de către unii din cei mai buni  specialiști .
Beneficiarii serviciilor oferite de Raza de Speranţă sunt nu doar copiii diagnosticati cu tulburări de spectru autist şi tulburări asociate (ADHD, retard, intarziere in dezvoltarea motricitatii etc), ci si părinţii si familiile acestor copii, educatori şi mediul social cu care cei mici intercaţionează.
Printre proiectele organizaţiei amintim:
-    Centrul de resurse educaţionale şi terapeutice – care are permanenta nevoie de dotare si dezvoltare, dorinţa cea mai mare fiind crearea, dotarea şi utilarea unui spaţiu destinat Art terapiei şi jocului.
-    Campania „Da-i o şansă” – o campanie de constientizare şi informare privind tulburarile din spectrul autist, campanie de  promovare a integrarii adecvate a copilului cu TSA in invatamantul de masa, de promovare a drepturilor acestor copii, precum si o campanie de sensibilizare si informare in mass media.
Printre sustinatorii permanenti ai misiunii acestei asociatii a fost mereu si Organizaţia Femeilor Social Democrate din Municipiul Braşov, care a sustinut prin generozitate si voluntariat actiunile asociatiei, promovand cauza copiilor cu autism in societatea civila din Brasov.
Si in acest an, femeile social democrate vor sprijinii Asocatia Raza de Speranta prin oferirea de 2 seturi educaţionale/terapeutice de inceput, in valoare totala de 900 de lei.

Bal.jpg
Gala-284.jpg
   

 Hits: 2027
Comentarii (0)Add Comment

Scrie un comentariu
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
micşorează | măreşte

busy

Latest Show


BV 01 ADE ediţia 328